duminică, 29 ianuarie 2017

Lotus revine in Campionatul European de Raliuri

 Lotus nu are nevoie de prea multa prezentare, dupa ce legende precum Graham Hill, Emerson Fitipaldi sau Mario Andretti i-au asigurat locul in istoria curselor de Formula 1.
Confirmand rapoartele anterioare, Lotus se intoarce la probele speciale, in parteneriat cu echipa italiana United Business. Lotus va intra in Campionatul European de Raliuri FIA, cu Exige R-GT, vopsit in negru si auriu.
"Aceasta va fi prima masina GT ce va fi omologata de FIA", spune directorul Lotus Racing, Claudio Berro. "Lotus, desigur, a avut succes in raliuri si inainte, astfel incat ne intoarcem la radacinile noastre."
Exige R-GT va fi supus testului final saptamana viitoare, inainte de a fi supus procesului de omologare FIA si, daca totul merge conform planului, acesta va intra in raliul Mille Miglia  pe 19-21 aprilie, condus de fostul campion Super 2000 World Rally, Bernando Sousa.
Lotus va concura, de asemenea, si in clasa  GTE Pro Class, Seria Europeana din 2012 a Le Mans, cu Evora GTE.
 Odată cu prezentarea noului Lotus Exige S, și-a făcut apariția oficială și versiunea de raliuri derivată din modelul de serie: Lotus Exige R-GT. Pentru început, Lotus va intra în Raliuri în parteneriat cu echipe private, așa cum a făcut-o la Le Mans sau în IndyCar în acest an.
Propulsat de același motor 3.5 litri V6 VVI-i DOHC pe care-l găsim pe noul Exige S, R-GT vine cu modificări la cutia de viteze și la restrictoarele motorului (34 mm, puterea fiind redusă la 300 CP), fiind o adevărată mașină de curse, în acord cu noul regulament FIA. De asemenea, modelul va primi balast, pentru a corespunde greutății minime a categoriei (1,200 kg).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu