duminică, 29 ianuarie 2017

„Furia Roșie“, reprezentanta retro a României la Raliul Acropolis

                                 http://www.reporterntv.ro/stire/furia-rosie-un-retromobil-cu-pe

Se apropie de 40 de ani, dar se ţine foarte bine. În plus, după ultimul face-lift care a costat bani frumoşi îşi ascunde foarte bine vârsta şi uzura. Nu ştiu la ce vă gândiţi, dar noi vorbim despre un automobile retro care a părăsit ieri garajul pentru o bătălie în apropiere de Acropole. “Furia roşie”- căci aşa îi spune proprietarul- va reprezenta România alături de alte trei autoturisme din anii ’60 şi ‘70 la raliul Acropolis din această săptămână. Ieri, bijuteria pe patru roţi şi echipajul format din două persoane, au pornit către Grecia. 

Ca să facă faţă competiţiei, retromobilul MG cumpărat din Germania, a stat doi ani în service. Proprietarul- mecanic de meserie- a cheltuit 13 mii de euro şi mii de ore de muncă asiduă ca să îmbunătăţească performanţele maşinii fabricate în 1976.

Testul de anduranţă va fi în zilele următoare când “Furia Roşie” participă la raliul retromobilelor, Acropolis. Cu 
portbagajul plin cu piese de schimb, “Furia Roşie” a pornit ieri către Grecia. 

Întrecerea se va derula între 16 şi 19 mai pe un traseu care adună peste o mie de kilometri. “Furia Roşie" va concura cu bolizi de vârsta ei ori chiar mai bătrâni dar purtând sigla unor constructori gigant precum Ferarri sau Porsche. La competiţia destinată automobilelor retro vor participa aproape 200 de concurenţi de pe bătrânul continent. Startul se va da la stadionul Olimpic din Atena. 

rsonalitate      
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu